Geboren in 1963 te Gent  en nu woonachtig in Heusden ( niet in de Limburg).

 

In 2010 ben ik gestart met digitale fotografie. Eerst wat basislessen gevolgd en daarna nog enkele andere cursussen, maar de belangrijkste was wel deze van natuurfotografie. 

Deze cursus onder deskundige begeleiding van Jeffrey Van Daele heeft mij een ander inzicht doen krijgen over fotografie. 

Natuurfotografie mag gerust één van de moeilijkste onderdelen zijn van de fotografie worden genoemd, ieder moment  is verschillend en vraagt aanpassingen. Maar dat maakt het juist zo boeiend.  

 

 

En dan januari 2016, het kantelpunt.

Een carrièreswitch, natuurfotografie. Zelf inrichten van workshops en fotowandelingen. Een gewaagde zet, veel concurrentie en veel steun van collega's is niet te verwachten. De vijver waarin we allemaal vissen is niet zo groot ( begrijpelijk).

Maar toch ben ik er in 2018 nog altijd. Sedert vorig jaar richt ik dan korte basiscursussen in met een unieke formule. Leuk om te zien dat er toch al wat navolging is van collega's. Wil dus zeggen dat ze mij volgen..........

 

Deze workshops en cursussen  zijn voor iedereen toegankelijk, van beginner tot gevorderde. Doordat ik steeds met kleine groepjes werk kan ik iedereen een persoonlijke begeleiding aanbieden aangepast aan uw niveau of uw wensen.De workshops zijn vooral natuurgericht met uitzondering van de workshops nachtfotografie in de steden.

Steeds probeer ik ook unieke locatie te zoeken voor de workshops, lukt niet altijd.

 

Gidsbeurten in bepaalde natuurgebieden kunnen ook aangevraagd worden ( ook zonder fototoestel). Ik ben een gediplomeerd natuurgids.

 

Ik richt ook  fotowandelingen in, momenteel al een 15 verschillende fotowandelingen in aanbieding.  Deze wandelingen kunnen worden aangevraagd door fotoclubs, bedrijven, vriendenclubs. Regelmatig stel ik één van de wandelingen open voor iedereen. De data voor deze wandelingen kunt u terugvinden bij "Workshops en fotowandelingen" .

 

De reden waarom ik deze inricht is, omdat bij klassieke stadswandelingen met gids zeer weinig aandacht wordt gegeven aan fotografen. Meestal werkt dit op de heupen van de gids, want hij heeft maar een beperkte tijd om zijn gids toer af te leggen. Op mijn wandelingen is het net omgekeerd, de niet fotografen gaan het op hun heupen krijgen omdat het allemaal te lang duurt. Ondertussen vertel ik wat over de stad en de plaatsen die we bezoeken. Op een eenvoudige manier, niet al te veel goochelen met cijfers en technische details, maar wel wat er allemaal gebeurd is en soms vertel ik eens een legende. Tijdens deze wandelingen geef ik ook tips over hoe het in beeld brengen van bepaalde onderwerpen.

 

Mijn interesse gaat ook uit naar de Westhoek, meer in het bijzonder de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. In deze rondrit neem ik jullie mee naar bijzondere plaatsen, waar de restanten van WOI nog duidelijk zichtbaar zijn. Verschillende types begraafplaatsen en loopgraven en bunkers komen zeker aan bod. Deze rondritten zijn voor max 3 personen en duren gans de dag. Steeds probeer ik zoals bij mijn wandelingen iets te vertellen over de plaats waar we stoppen. Deze rondritten worden georganiseerd op aanvraag. Dit kan per email " Luc.van.brussel@telenet.be" of via deze website.

 

Ik sta ook open voor andere foto opdrachten, bv. evenementen, bedrijfsfeesten, inventarissen, feesten...... voor meer info stuur vrijblijvend een mailtje naar Luc.van.brussel@telenet.be

 

Nieuw in 2018

* Basiscursus en workshops flitsen

* Basiscursus en workshops straatfotografie

* Natuurweekend in Nederland 

 

 

Fotoprints voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven, rusthuizen, ziekenhuizen bied ik een service om jullie gebouwen eens aan te kleden met mooie foto's. Dit kunnen foto's zijn van mij of van personeelsleden. Ik zorg voor de afdrukken en de montage van de afdrukken. Het ophangen van de foto's laat ik aan jullie over.

Interesse? Stuur een mailtje voor info naar Luc.van.brussel@telenet.be

 

 

Vriendelijke groeten 

 

Luc